Du trenger
16 scampi, uten skall og streng
3 stk vårløk, kun de hvite delene, finhakket
4 hvitløk, finhakket
3 ss olivenolje
300 gr tomater fra boks
Ett stk feta ost
2 ss tyrkisk raki, gresk ouzo, spansk anis, italiensk sambuca eller lebanesisk arak (hvis du har ikke brennevin kan du bruke 1/2 ts anisfrø i stedet)
1 ts oregano
En handfull bladpersille, kun blader
Salt, nykvernet pepper, en knivsodd chili flak
Slik lager du:
Stek vårløk og hvitløk i varm olje ca 2-3 minutter
Tilsett tomat og rør godt
Stek ca 5 minutter til sausen tykner
Tilsett scampi, chili flak og oregano, rør godt
Legg på lokket kokk 4-5 minutter
Tilsett ouzo eller raki
Legg fetaosten på midten, dryss bladpersille over
Vent 1 minutter til osten blir varm og ta den av varmen
Tilsatt salt og nykvernet sort pepper
Server med baguette eller middelhavsbrød.
Men hva er raki? tusen takk til norsk wikipedia 🙂
Rakı er et tyrkisk brennevin. Det har en alkoholprosent på ca. 40 til 50, og smaker lakris da det er smakstilsatt med anis. Rakı kan lages både på drue og rosin.[1]
I smak minner rakı om det greske ouzo. Rakı nytes som regel sammen med en rekke småretter (tyrkisk: meze), eller eventuelt med meloner (kavun) og hvitost (bayaz peynir).[1]
Rakı er i utgangspunktet et klart brennevin, men drikkes gjerne vannet ut og med isbiter, noe som gir det en melkehvit farge.[1