del

Scampi i tomatsaus – Garides Saganaki

Du trenger

16 scampi, uten skall og streng

3 stk vårløk, kun de hvite delene, finhakket

4 hvitløk, finhakket

3 ss olivenolje

300 gr tomater fra boks

Ett stk feta ost

2 ss tyrkisk raki, gresk ouzo, spansk anis, italiensk sambuca eller lebanesisk arak (hvis du har ikke brennevin kan du bruke 1/2 ts anisfrø i stedet)

1 ts oregano

En handfull bladpersille, kun blader

Salt, nykvernet pepper, en knivsodd chili flak

 

Slik lager du:

Stek vårløk og hvitløk i varm olje ca 2-3 minutter

Tilsett tomat og rør godt

Stek ca 5 minutter til sausen tykner

Tilsett scampi, chili flak og oregano, rør godt

Legg på lokket kokk 4-5 minutter

Tilsett ouzo eller raki

Legg fetaosten på midten, dryss bladpersille over

Vent 1 minutter til osten blir varm og ta den av varmen

Tilsatt salt og nykvernet sort pepper

Server med baguette eller middelhavsbrød.

 

Men hva er raki? tusen takk til norsk wikipedia 🙂

Rakı er et tyrkisk brennevin. Det har en alkoholprosent på ca. 40 til 50, og smaker lakris da det er smakstilsatt med anis. Rakı kan lages både på drue og rosin.[1]

I smak minner rakı om det greske ouzo. Rakı nytes som regel sammen med en rekke småretter (tyrkisk: meze), eller eventuelt med meloner (kavun) og hvitost (bayaz peynir).[1]

Rakı er i utgangspunktet et klart brennevin, men drikkes gjerne vannet ut og med isbiter, noe som gir det en melkehvit farge.[1

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode