Vi er så heldige i Norge som har lammesesong to ganger i året. Jeg synes norsk lam har veldig god smak og er ganske rimelig. Det er mange forskjellige måter å lage lammekjøtt på, men dette er den raskeste jeg vet om. Dette er min kjære fars oppskrift. Jeg alltid likte den og håper dere liker den også.
Du trenger:
400 gr lammekjøtt (fra lammelår; jeg kjøper lammelår i skiver og skjærer dem i små biter)
3 ss olivenolje
1 gul løk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
1 grønn paprika, i små biter
1/2 rød paprika, i små biter
2 modne tomater, delt i to og revet uten skall
1 ts tomatpuré
1/2 ts spisskummin
1/2 ts timian (kan sløyfes)
Salt, pepper
1 dl kokende vann
Varm oljen og stek lammekjøttet med salt og pepper til vannet kommer ut
Rør av og til
Når vannet forsvinner, tilsett løk, hvitløk og paprika
Stek til løken blir myk og gyllen
Tilsat revne tomat, tomatpuré, spisskum
Bland godt og stek 5 minutter til
Tilsett kokende vann og småkok under lokk 5 minutter til
Du kan servere det med ris pilaff, pita, lavash eller wrap tortilla.