Nykål og reker er to gode norske ingredienser. Siden det er sesongen for nykål laget jeg disse. Alle likte det godt og jeg skal lage det igjen.
For 2 personer, gir ca 2 omeletter med 18 cm diameter eller 4-6 små lapper
For sausen:
1.25 dl majones, jeg bruker Hellmans
2 ss soyasaus
2 ts sriracha, eller 1 ts sambal oelek
For pannekaker:
5 store egg
0.8 dl hvetemel
1 ts soyasaus
1 ts sesamolje
1 ts salt
1 ts bakepulver
5 dl finhakket nykål, ca 1/3 av en middels stor nykål
3-4 stk vårløk, finhakket
2 dl skallede reker, ferske eller frosne kan brukes, hakkede
1-2 ss ristede sesamfrø eller Katsuobushi for servering
Rapsolje til steking
Slik lager du:
For sausen:
Bland alle ingrediensene godt og sausen er klar!
Pannekaker:
I en bolle visp eggene godt med soyasaus, sesamolje og salt
Tilsett mel gradvis til du får en jevn røre
Tilsett nykål, vårløk og rekene
Varm litt olje i en nonstick panne og stek som vanlige pannekaker.
Eller hvis du har 18 cm diameter non-stick stekepanne del blandingen i to og stek over svak varme snu ved hjelp av en tallerken
Dryss med sesamfrø og server med dipsaus og iskaldt pilsnerøl.