share

Lettvint ovnsbakte kjøttfylte auberginer-Karniyarik

by
IMG_4484

Kjøttfylte auberginer ‘karniyarik på tyrkisk, en av signaturrettene fra det tyrkiske kjøkkenet. I den tradisjonelle oppskriften skal tynne ferske auberginer stekes i olje før de fylles og stekes i ovnen. Min mor er veldig opptatt av sunt kosthold og hun laget nesten aldri frityrstekt mat. Hun bakte auberginene først i ovnen i steden for å frityrsteke.

For å lage 4 karniyarik trenger du:

4 tynne små tyrkiske auberginer

1 løk, finhakket

1 hvitløk, finhakket

3 ss olivenolje for kjøttfyll + 4 ss for å smøre auberginene (ca 1 ss per aubergine) + 2 ss til å olje formen

150 gr kjøttdeig

4 grønne pepper (sivri)

2 store tomater eller 200 gram hakkede tomater fra boks

1 ss tomatpuré ellerpepperpuré

2.5 dl kokende vann

En håndfull bladpersille (kan sløyfes)

1 ts salt, nykvernet sort pepper

1/2 ts  allehånde

Slik lager du:

Varm ovnen til 200 grader

Skrell auberginene som i bildet med en potetskreller

Gni med olivenolje og stek i ovnen i 20 minutter til de blir myke

Stek løk og hvitløk i en stekepannne med litt salt over middels varme

Tilsett kjøttdeig og rør ofte til kjøttdeigen blir brun

Tilsett halvparten av tomatene og hele tomatpuree

Småkok ca 5 minutter

Smak med salt og pepper og allehende

Tilsett finhakket bladpersille

Smør en ovnsform med olivenolje

Tilsett resten av tomatene

Legg auberginene i formen

Med hjelp av en kniv, lag et langt snitt i auberginene slik som på bildet

Fyll med kjøttdeig

Legg en pepper oppå hver aubergine

Tilsett kokende vann

Stek i ovnen ca 20, maks 30 minutter til pepperne er ferdigstekte.

Server med ris og kuru cacik ved siden av

Tatziki-Kuru Cacık

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode