del

Tatziki – Kuru Cacık

Det er mange forskjellige måter å lage en skikkelig god cacik. Noen liker tykk mens andre liker tynn, urtene kan variere. Dill, bladpersille eller mynte.

For 2-3 personer trenger du;

4 dl tyrkisk eller gresk yogurt

1 agurk

2 hvitløk

1 ss olivenolje

1 ts salt

1 ts tørket mynte

Blader fra 4 stilker fersk mynte

Slik lager du:

Vask og skrell agurken

Med en teskje fjern frøene i midten

Riv agurken på rivjern, dryss salt og bland

Vi skal klemme vannet ut av agurken

Knus hvitløk med litt salt i en bolle

Bland yogurt, hvitløk, agurk og mynte

Dryss olivenolje, tørket mynte og aleppo pepper før servering

Du kan bruke dill, bladpersille eller portulak hvis du vil ha litt forandring. Man tager hva man haver 😉

Print Friendly

Related Posts

  1. Pingback: Lettvint ovnsbakte kjøttfylte auberginer – Mat som varmer sjelen

  2. Pingback: Lettvint ovnsbakte kjøttfylte auberginer-Karniyarik | Professorfrue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode