Det er mange forskjellige måter å lage en skikkelig god cacik. Noen liker tykk mens andre liker tynn, urtene kan variere. Dill, bladpersille eller mynte.
For 2-3 personer trenger du;
4 dl tyrkisk eller gresk yogurt
1 agurk
2 hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts tørket mynte
Blader fra 4 stilker fersk mynte
Slik lager du:
Vask og skrell agurken
Med en teskje fjern frøene i midten
Riv agurken på rivjern, dryss salt og bland
Vi skal klemme vannet ut av agurken
Knus hvitløk med litt salt i en bolle
Bland yogurt, hvitløk, agurk og mynte
Dryss olivenolje, tørket mynte og aleppo pepper før servering
Du kan bruke dill, bladpersille eller portulak hvis du vil ha litt forandring. Man tager hva man haver 😉
Pingback: Lettvint ovnsbakte kjøttfylte auberginer – Mat som varmer sjelen
Pingback: Lettvint ovnsbakte kjøttfylte auberginer-Karniyarik | Professorfrue