Jeg er veldig opptatt med studiene mine nå. Det betyr at jeg må bruke mindre tid på bloggen og matlaging. Denne retten er fra sør Tyrkia, ved grensen til Syria. Enkelt og godt! Passer perfekt til hektiske hverdager 🙂
Du kan lage den i en ovnsform eller langpanne. Jeg laget i 30 cm diameter rund pizza/børek form som jeg kjøpte fra en innvandrer butikk som jeg også lager børek eller farinata i.
Du trenger:
400 gram lammekjøttdeig; hvis du finner eller bruk storfe men lamme smaker best
4 hvitløk, knust med salt
1 aubergine, i tynne runde skiver
2 løk, skåret i boter
2 snack paprika eller 4 grønne tyrkiske pepper; frøene fjernet og delt lange skiver
1 stor tomat, delt i båter
1 ss tomat pure
200 gr finhakkede tomater fra boks
3 ss olivenolje
1 dl varmt vann
Salt, pepper,
1 ts provencekrydder (kan sløyfes)
Først kna kjøttdeig med litt salt, pepper, knuste hvitløk og provencekrydder.
Smør formen med olivenolje og deretter med tomatpure
Legg tynne skivet aubergine, mine ble 2 lag
Nå må du lage en lagg med kjøttdeig på toppen av aubergine.
Begynn fra midten og la kantene tomme.
Fyll kantene med finahakkede tomater.
Pynt med pepper, tomat og løk skiver
Varm ovnen til 200 grader over og undervarme
Stek 20 minutter
Deretter skru på varmluft og stek 5 minutter til.
Vær forsiktig fordi steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Kan serveres med pita brød, lavas brød, ris eller burghul pilaff.