del

Tepsi Kebab – Ovnsbakt lammekebab med grønnsaker – Kilis Tava

Jeg er veldig opptatt med studiene mine nå. Det betyr at jeg må bruke mindre tid på bloggen og matlaging. Denne retten er fra sør Tyrkia, ved grensen til Syria. Enkelt og godt! Passer perfekt til hektiske hverdager 🙂

Du kan lage den i en ovnsform eller langpanne. Jeg laget i 30 cm diameter rund pizza/børek form som jeg kjøpte fra en innvandrer butikk som jeg også lager børek eller farinata i.

Du trenger:

400 gram lammekjøttdeig; hvis du finner eller bruk storfe men lamme smaker best

4 hvitløk, knust med salt

1 aubergine, i tynne runde skiver

2 løk, skåret i boter

2 snack paprika eller 4 grønne tyrkiske pepper; frøene fjernet og delt lange skiver

1 stor tomat, delt i båter

1 ss tomat pure

200 gr finhakkede tomater fra boks

3 ss olivenolje

1 dl varmt vann

Salt, pepper,

1 ts provencekrydder (kan sløyfes)

Først kna kjøttdeig med litt salt, pepper, knuste hvitløk og provencekrydder.

Smør formen med olivenolje og deretter med tomatpure

Legg tynne skivet aubergine, mine ble 2 lag

Nå må du lage en lagg med kjøttdeig på toppen av aubergine.

Begynn fra midten og la kantene tomme.

Fyll kantene med finahakkede tomater.

Pynt med pepper, tomat og løk skiver

Varm ovnen til 200 grader over og undervarme

Stek 20 minutter

Deretter skru på varmluft og stek 5 minutter til.

Vær forsiktig fordi steketiden kan variere fra ovn til ovn.

Kan serveres med pita brød, lavas brød, ris eller burghul pilaff.

    

 

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode