Dette er en av våre favorittretter. Når vi har lyst på noe godt men ikke har tid lager jeg dette. Det tar ikke mer enn en halv time å forberede og smaker kjempegodt. Vi drikker champagne eller hvitvin men hvis du bruker mer chili er det godt med pils til 😉
Du trenger:
100 gram tør tagliatelli per person, jeg bruker Barilla som er god nok eller andre Italienske merker hvis jeg har.
1 pakke frosne scampi, ca 400 gram, uten skall
3 ss rapsolje, olivenolje eller kokosolje
1 rød chili, finhakket
3-4 hvitløk, finhakket
2.5 cm ingefær, skallede og finhakket
1 pose vasket og klar spinat, ca 200 gram
1 dl matfløte eller kokosmelk
I en kjele kok pastaen slik det stor på pakken
Varm oljen i en wok
Stek hvitløk, ingefær og chili 1-2 minutter
Tilsett scampi og stek til scampiene blir ferdigstekte
Ta scampiene ut av woken og legg til siden,
Tilsett spinat bladene i woken
Bland godt 2-3 minutter til spinatene blir myke
Tilsett scampi, fløte eller kokosmelk og ferdigkokt tagliatelli
Bland godt
Server med dryss av nykvernet sortpepper og chili flak hvis du vil