Vi er veldig heldige som har en veldig god slakter i nabolage (Solheim Kjøtt) Av og til kjøper jeg fersk lammelever og lager til oss. Det er forksjellige måter å tilberede lammelever og ingen av dem er vanskelige 😀 En hel lammelever er nok for 4 voksne.
Du trenger:
4-5 stk kokte poteter, i små biter
1 løk, i tynne skiver
3 grønne tyrkisk pepper eller 1 grønnpaprika, i tynne skiver
2-3 ss hvetemel
6 ss rapsolje
Salt, pepper
Først vask og tørk lammeleveren. Deretter må vi kvitte med den tynne membranen over leveren. Deretter de blodårene og fett. Vi skal bruke kun brune myke kjøttdelene.Skjær leveren i små biter
I en fatt miks hvetemel med litt salt og pepper og tilsatt leverbitene og bland godt
I en wok stek løk og pepper, når de er ferdige hel over potetbitene rør godt smak med salt og pepper.
Ta dem siden
Tilsatt olje til wok og stek leverbitene til de blir ferdige
Hel potetmiksturen i wok bland godt og server varm. Jeg serverer med løksalat og pita brød 🙂