del

Lettvint middelhavsstil torskegryte med tomat og scampi

by
img_5680

Denne gryten er veldig rask og enkel å lage. Jeg skulle ha middaggjest etter en lang hektisk dag. Jeg hadde ikke tid til å handle eller planlegge.Jeg bare ta ut torsk og scampi ut fra fryseren før jeg la meg dagen før og laget maten i 30 minutter. Jeg synes det er lurt å ha frossen torsk og scampi i fryseren. I tillegg jeg vasker, tørker og fryser chili pepper og bruker når jeg trenger. Da slipper jeg tur til butikken 😉

For 4 personer 


1 pose frossen torsk fillet, ca 1 kilo, (first price er bra nok) i små biter

400 gram scampi, skallede

1 stor gul løk, finhakket

1 rød chili, finhakket

2 hvitløk, finhakket

3 ss olivenolje

2 boks god kvalitet hakkede tomater (Mutti er bra)

1 ss tomatpuré

2 dl tør hvitvin

3 dl fiskebuljong eller kokende vann

En håndfulbladpersille

Slik lager du:

Stek løk, hvitløk og chili in olivenolje til de blir myke

Tilsett tomater og tomatpuré rør godt

Tilsett hvitvin og kokende vann eller buljong

Kok 10-15 minutter

Tilsett fisk og scampi ha lokk på kok ca 5 minutter til fisken og scampi ferdige

Smak med salt og pepper, dryss hakkede bladpersille før du serverer. Server med nystekte baguetter eller ris.

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode