del

Lettvint middelhavsstil torskegryte med tomat og scampi

Denne gryten er veldig rask og enkel å lage. Jeg skulle ha middaggjest etter en lang hektisk dag. Jeg hadde ikke tid til å handle eller planlegge.Jeg bare ta ut torsk og scampi ut fra fryseren før jeg la meg dagen før og laget maten i 30 minutter. Jeg synes det er lurt å ha frossen torsk og scampi i fryseren. I tillegg jeg vasker, tørker og fryser chili pepper og bruker når jeg trenger. Da slipper jeg tur til butikken 😉

For 4 personer 


1 pose frossen torsk fillet, ca 1 kilo, (first price er bra nok) i små biter

400 gram scampi, skallede

1 stor gul løk, finhakket

1 rød chili, finhakket

2 hvitløk, finhakket

3 ss olivenolje

2 boks god kvalitet hakkede tomater (Mutti er bra)

1 ss tomatpuré

2 dl tør hvitvin

3 dl fiskebuljong eller kokende vann

En håndfulbladpersille

Slik lager du:

Stek løk, hvitløk og chili in olivenolje til de blir myke

Tilsett tomater og tomatpuré rør godt

Tilsett hvitvin og kokende vann eller buljong

Kok 10-15 minutter

Tilsett fisk og scampi ha lokk på kok ca 5 minutter til fisken og scampi ferdige

Smak med salt og pepper, dryss hakkede bladpersille før du serverer. Server med nystekte baguetter eller ris.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode