Denne gryten er veldig rask og enkel å lage. Jeg skulle ha middaggjest etter en lang hektisk dag. Jeg hadde ikke tid til å handle eller planlegge.Jeg bare ta ut torsk og scampi ut fra fryseren før jeg la meg dagen før og laget maten i 30 minutter. Jeg synes det er lurt å ha frossen torsk og scampi i fryseren. I tillegg jeg vasker, tørker og fryser chili pepper og bruker når jeg trenger. Da slipper jeg tur til butikken 😉
For 4 personer
1 pose frossen torsk fillet, ca 1 kilo, (first price er bra nok) i små biter
400 gram scampi, skallede
1 stor gul løk, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 hvitløk, finhakket
3 ss olivenolje
2 boks god kvalitet hakkede tomater (Mutti er bra)
1 ss tomatpuré
2 dl tør hvitvin
3 dl fiskebuljong eller kokende vann
En håndfulbladpersille
Slik lager du:
Stek løk, hvitløk og chili in olivenolje til de blir myke
Tilsett tomater og tomatpuré rør godt
Tilsett hvitvin og kokende vann eller buljong
Kok 10-15 minutter
Tilsett fisk og scampi ha lokk på kok ca 5 minutter til fisken og scampi ferdige
Smak med salt og pepper, dryss hakkede bladpersille før du serverer. Server med nystekte baguetter eller ris.