Fideua er enkleste måte å lage en skikkelig god pasta synes jeg. Når vi koser oss med Fideua og Aioli vi husker de varme, lange sommerdagene ved middelhavet.
For 4 personer
4 ss olivenolje
500 gram frosne ‘seafood mix’ eller ferske reker, blåskjell, akkar hvis du vil.
500 gram fideua pasta, eller bruk vanlig makaroni
5 stk hvitløkfed, skallede og skoret i tynne skiver
200 gram skallede og finhakket tomater
1 ts colorante, kan sløyfes
0.5 gram safran eller du kan jukse med 1/2 ts turmeric som gir spennende gul farge
1 ts paprika pulver, jeg bruker alltid ‘pimenton dulce ahumado’
1.5 liter fiskebuljong, kokende
I en stor panna stek hvitløk i olivenolje med salt ca 2 minutter
Tilsatt seafood mix, rør godt og forsett å steke over middels varm ca 5 minutter til alle de frosne tiner.
Dytt dem siden av pannen og legg tomatene midt på steke pannen, stek tomatene til de blir myke ca 5-7 minutter
Tilsatt salt, colorante, safran eller turmeric og rør
Tilsatt kokende buljong og over middels varm kok 5 minutter til, husk å sjekke salt
Tilsatt pasta og rør godt.
La dem koke til alle vannet er borte ca 7-9 minutter. (det kan du finne på pasta pakken)
Server med sitron og aioli.
Aioli:
Jeg spiser ikke rå egg derfor lager jeg aldri ekte aioli men jeg digger smaken. Slik jukser jeg: Jeg knuser 3 hvitløkfed i mørtel med salt, tilsatter 1 ss olivenolje og 3 ss norsk majones og noen dråper sitronsaft, blander godt.