Det er ikke så vanskelig å lage akkarringer som de serverer i Hellas eller Spania med mine tips. Jeg kjøper akkarringene fra fisketorget i Bergen. Fish me har alltid.
Først vask og skjær dem i skiver. Det er viktig å marinere akkarringene før du steker dem.
For å marinere 1/2 kilo akkar trenger du,
1/2 ts Natron
Saft fra 1/2 sitron
1/2 ss sukker
Bland alle ingrediensene og mariner akkarringene overnatt.
Steking:
Vask og tørk med papir. Det finnes to måter å steke dem. Den første er å blande dem i vanlig hvetemel, salt, pepper og steke i rapsolje.
For den andre lager man en slags tempurablanding.
Du trenger:
2 egg
3 ss hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts salt
Litt vann hvis den blir for tykk
Bland alle ingrediensene og dypp ringene i blandingen før du steker. Du kan servere med sitronskiver eller rask tartarsaus.
Pingback: Lettvint hjemmelaget tartarsaus – Mat som varmer sjelen
Pingback: Lettvint hjemmelaget tartarsaus | Professorfrue