Dette er en lettvint oppskrift hvis du lurer på om hva skal du gjøre med den boksen med artisjokkhjerter i spiskammers.
Du trenger
1 pose kokt villris (min var 125 gram)
1 liten boks artisjokkhjerter uten krydder
1 stk hel vårløk med den grønne delen
1.5 dl løspakket bladpersille, kun blader
1.5 dl svart oliven uten stein
1 ts provencekrydder
2 ss olivenolje
1 ss vineddik
2 ss ristet solsikfrø eller pinnekjerner
Revet skall av 1/2 sitron
Salt og pepper
Slik lager du:
Skyll artisjokkhjertene med kaldt vann fordi de kan være for sure.
Sil dem og skjær i små båter, legg dem i en bolle.
Skjær olivene, bladpersille og vårløk i tynne skiver
Bland alle ingrediensene unntatt solsikkefrø/pinnekjerner godt
Legg salaten i serveringsfat eller bolle, pynt med ristede solsikkefrø/pinnekjerner