Det tar ca 20 minutter å lage denne nydelige suppen. Du kan bruke buljong eller vann hvis du vil lage vegan. Linsesuppe var min barndomsfavoritt. Min mors linsesuppe var beste. Jeg husker at mange spurte etter oppskriften. Her er det:
1 gulløk, hakket
1 hvitløkfed, hakket
2 ss olivenolje
250 gram rødlinser, vasket og silt
1liter kokende vann eller buljong
1/2 ts salt
1/4 ts gurkemei ( kan sløyfes)
For å servere:
Sitron, delt
Smelt smør og tillsatt paprikapulver hel over suppe bollene mens oljen var fremdeles veldig varm.
I en liten kjele stek løk og hvitløk med olivenolje og litt salt ca 5 minutter til de blir myke og gjennomsiktige over middelsvarm
Tilsatt linsene, buljong eller vannet, resten av salt og gurkemei hvis du bruker.
Småkok ca 20 minutter til rødlinsene blir store og gule.
Rør suppen med en stavmikser til den blir gjevn.
Server med smeltet smør på toppen, halv sitron og brød ved siden av. Jeg liker suppen syrlig men kan spises uten sitronsaft også 😉