Grill sesongen er offisielt åpnet! Jeg lager kyllingspyd hver sommer med denne oppskriften og fryser i en frysepose slik at vi har alltid noe klar til å grille.
For 4 personer trenger du:
4 store kyllingbryst, ca 1 kilo, skåret i 3 cm biter
2 stk hvitløksfed, knust med salt
2 ts fennikel frø (malt)
2 ts spisskumin
1/2 ts salt
2 ts olivenolje
2 ts rødvinseddik
Salt, nykvernet pepper
For å lage røkt aioli trenger du
3 ss god kvalitet majones, jeg bruker Hellman
4 stk hvitløk, knust med salt
2 ts spansk røkt paprika
1 ts sitronsaft
Slik lager du:
Bland alle ingrediensene godt og mariner kyllingbitene i marinader maks 1 døgn. Du kan fryse med en gang.
Bløtleg 20-30 grillsypd og legg 3 stk hver
Grill sypdene 3-4 minutter hver side
Server varm med røkt aioli og potetbåter eller grønnsalat siden.