Liker du peanøttsmør? Hvis svaret er ja er denne retten perfekt for deg. Jeg har alltid et glass økologisk peanøttsmør hjemme. Egentlig kommer denne oppskriften fra glasset! De har den ikke nå lenger på glasset men jeg husker den fremdeles.
Du trenger:
2 ss rapsolje
1 ss thai rød curry pasta ( det går an å bruke 2 ss hvis du liker sterkere)
2 dl kokosmelk
4 ss peanøttsmør, ca 75 gram
1 ss sukker
1.5 ss eplecideresdik eller riseddik (kan sløyfes)
Salt, pepper
Varm opp oljen i en liten kjele, rør curry pastaen 2-3 minutter.
Ha i kokosmelken og småkok 2-3 minutter
Tilsett peanøttsmør, sukker og eddik hvis du bruker
Rør godt
Småkok 5-10 minutter
Slik bruker du sausen:
Denne sausen er nok til 400-500 gram kylling
Skjær kyllingbrystene i små biter
Stek i en stekepanne i 3 ss rapsolje
Tilsett salt og pepper underveis
Når kyllingbitene er ferdigstekte hell over sausen og småkok 2-3 minutter.
Server med jasmin ris og tynne skiver av 1-2 vårløk på toppen.