share

Sataysaus og Kyllingsatay

by
img_1239

Liker du peanøttsmør? Hvis svaret er ja er denne retten perfekt for deg. Jeg har alltid et glass økologisk peanøttsmør hjemme. Egentlig kommer denne oppskriften fra glasset! De har den ikke nå lenger på glasset men jeg husker den fremdeles.

Du trenger:

2 ss rapsolje

1 ss thai rød curry pasta ( det går an å bruke 2 ss hvis du liker sterkere)

2 dl kokosmelk

4 ss peanøttsmør, ca 75 gram

1 ss sukker

1.5 ss eplecideresdik eller riseddik (kan sløyfes)

Salt, pepper

Varm opp oljen i en liten kjele, rør curry pastaen 2-3 minutter.

Ha i kokosmelken og småkok 2-3 minutter

Tilsett peanøttsmør, sukker og eddik hvis du bruker

Rør godt

Småkok 5-10 minutter

Slik bruker du sausen:

Denne sausen er nok til 400-500 gram kylling

Skjær kyllingbrystene i små biter

Stek i en stekepanne i 3 ss rapsolje

Tilsett salt og pepper underveis

Når kyllingbitene er ferdigstekte hell over sausen og småkok 2-3 minutter.

Server med jasmin ris og tynne skiver av 1-2 vårløk på toppen.

Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode