Potet og egg, jeg kjenner ingen som liker ikke dem. Man kan tenke at å lage en ordentlig tortilla kan være vanskelig men det er det altså ikke. Det eneste utstyr man trenger er en liten non-stick stekepanne. Noen av oss holder unna frityrstekt mat eller har ikke tid til å frityrsteke. Da kan man godt bruke kokte poteter for å lage tortilla. Jeg synes begge to er topp på smaken. Jeg lager tortilla en dag og serverer dagen etter. Kjekt å ha i kjøleskapet for lett lunsj etter en badetur til stranden for eksempel.
Jeg steker potetene i en stor stekepanne ca 28 cm og lager tortilla i en liten stekepanne ca. 20 cm. da blir tortilla høy og fin akkurat som de i spanske barene.
Du trenger:
500 gram poteter
1 gul løk
2 hvitløksfed
4 store eller 5 middels egg
Salt, steke olivenolje eller rapsolje for steking
Slik lager du:
Vask og skrell potetene
Del dem i fire og skjær i skiver (ikke veldig tynne eller tykke)
Skjær løk og hvitløkene i skiver (ikke veldig tynne)
Varm oljen i en større stekepanne 2.5 cm høy
Når oljen er varm tilsett potetene og rør godt.
Stek 5 minutter til før du tilsetter løk og hvitløk
Skru ned varmen til middels og lukk med et lokk og stek ca 15-20 minutter til de blir ferdigstekte. Sjekk ofte og bland.
Når potetene er myke og ferdigstekte må du sile potetblandingen i en sil og knuse potetene i silen til mindre biter med en gaffel. Du kan bruke stekeoljen en gang til.
Visp sammen eggene med 1 ts sal. Det er veldig viktig og vispe godt.
Over lav varme tilsett 3 ss av stekeoljen i en liten stekepanne.
Tilsett de stekte potetene og lag et jevnt lag med en skje.
Hell over eggeblandingen. Den skal ikke røres.
Bruk spiseskjeen til å runde kantene underveis. Stek til omeletten stivner underst og på sidene. Snu ved å bruke et fat. Stek noen minutter til eggene stivnet og kniven kommer uten rå egg når du prøvestikker midt på stekepannen.