Vi liker denne gryten veldig godt. Det tar ikke mer en en halv time å lage den. Jeg lærte denne oppskriften da vi bodde i Spania. Hvis du er vegan elller vegetar kan du sløyfe eller erstatte chorizo.
For 4 sultne voksne:
400 gr grønne linser, vasket
1 potet, i små biter
1 stor gulrot, i små biter
1 tomat, hel
1 grønnpaprika, hel med noen prikker fra gaffel
100 gr chorizo pølse, delt i 4
1 gul løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1.5 liter vann
Salt, paprikapulver
Vask og sil de grønne linsene
I en kjele legg linser, vann, potet, gulrot, hel tomat, hel paprika og pølser. Tilsett salt og paprikapulver.
Kok ca 20 minutter over middels varme under lokk til linsene blir myke.
I en stekepanne stek løk og hvitløk med 3 ss olivenolje og bruk deretter stavmikser i pannen til det blir en jevn blanding.
Ta ut tomat og paprika, tilsett løkblandingen.
Bland godt og server med en pølsebit på toppen av hver tallerken.