del

Yak Gochujang- Koreansk krydderet biff 

Jeg liker ‘gochujang’ Koreansk hot pepper pasta veldig godt. Når vi var i Seoul for noen år siden jeg ble imponert over maten, spesielt de små bodene rundt i hele byen som selger mange forskjellige type mat. Når vi var tilbake jeg ønsket å lage noen koreanske retter da oppdaget jeg Maangchi, koreansk matblogger and Julia Child av youtube. Jeg anbefaler hennes blogg, youtube kanalen og boken til alle som liker koreansk mat. Denne oppskriften er tilppasset fra hennes blogg. Yak gochujang er en kjapp rett og siden det varer lenge – opp til 1 måned, kjekt å ha den i kjøleskapet.

 

For 5 dl yak-gochujang

2.5 dl gochujang (koreansk sterk pepperpasta)

250 gram storfe indrefilet eller filet mignon, (jeg brukt first price Entrecôte)

4 ts sesamolje

4 ss akasiehonning

3 hvitløk, finhakket

Nykvernet svart pepper

1 dl pinjekjerner

Varm stekepanne over middelsvarme

Tilsett 2 ts sesamolje og finhakkede hvitløk og stek 30 sekunder rør med en tre skje

Tilsett biff og nykvernet svart pepper, rør ca 2 minutter

Skru ned varmen tilsett gochujang, honning og pinjekjerner.

Fortsett steking og rør ca 5 minutter til den tykner og fargen blir blankere

Ta siden tilsett 2 ts sesamolje la dem kjøle

Server med romanosalat eller kokt ris

Kan oppbevares i kjøleskapet i tett glass opp til 1 måned

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode