Verken jeg eller søstrene mine var glade i blomkål da vi var små. Min mor er stor fan av bechamel saus, så hun pleide å lage blomkål sånn og jeg likte det. Jeg hadde pasta rester, så jeg brukte den også.
Ingredienser for 4 personer
1 blomkål, kun blomsterne
2 porsjon frosne erter
2-3 gulrotter
150 ml revet ost
Jeg hadde 250 gram pasta rester jeg brukt dem også
For bechamel sause
100 gr smør
50 gram mel
500 ml melk
Salt, pepper
Vask og dampkok blomkål bitene 5 minutter i veldig høy temperatur. La dem kjøle
Lag bechamel sausen, først smelt smør deretter tilsatt mel og rør hele tiden over middelsvarm.
Når fargen blir gylden tilsatt 1 ss melk rør godt, tilsatt mer litt etter litt og rør godt hele tiden.
Leg pastarestene i ett gjevnt lag i en ovnsform, Leg blomkålen, skåret gulrotter og frosne etter i ett nytt lag på toppen av pastaen.
Dekk det hele med bechamel saus,strø over revet ost.
Stekt i ovn 180 grader 20 minutter til det blir gylden.