del

Vegan kikertergryte

Denne gryten er veldig enkel å lage. Du kan lage med kun løk, hvitløk og tomatpuré eller du kan bruke forskjellige grønnsaker som jeg gjør.

Du trenger:
250 gram tørkede kikerter (god kvalitet, jeg brukt økologiske)
1 løk

2 hvitløk

1 potet

2 stk gulrot

2 seleristenger

1 snack paprika

1 tyrkisk grønn pepper

1,5 ss tomatpuré

200 gram finhakkede tomater fra boks
Slik lager du:

Bløtlegg kikertene over natten eller minst 10 timer
Sil kikertene og fyll en kjele med vann (vannet bør være 7 cm over kikertene) kok kikertene over middels varme mens du forbereder grønnsakene
Skjær løk, hvitløk, paprika, grønn pepper, gulrot, potet, seleristenger i små biter
I en wok, panne eller kjele stek grønnsakene 5-10 minutter i olivenolje
Tilsett tomatpuré og tomater fra boks. Bland godt
Hell over grønnsakene i kjelen med kikerter (eller omvendt) og bland godt
Småkok minst 45 minutter til kikertene blir ferdige.
Koketiden kan variere opp til en og halv time. Du må sjekke pakken ned kikertene. Du kan tilsette kokende vann hvis vannet koker borte under veis.
Gryten kan serveres med bulgur eller ris pilaff. Restene kan fryses.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode