Dette er lettvint lavkarbo mat som man trenger av og til 🙂 Jeg lager dette til lunsj eller når jeg spiser sent på kvelden. Du trenger god kvalitet egg, smør, gresk eller tyrkisk yogurt, hvitløk, haleppo pepper men selvfølgelig går det an å bruke spansk paprika 🙂
Begynn med å lage hvitløkyogurt ( det må være i romtemperatur)
Knus hvitløk med salt og bland med 2.5 dl gresk eller tyrkisk yogurt
Stek 2 egg over middels varme i en panne med passende lokk
Når eggehvitene blir hvite skru ned varmen, legg tynne smørskiver på eggeplommene og legg på lokk
Stek til de blir ferdige
Legg dem på toppen av hvitløksyogurt
Smelt 1 ss smør og tilsett paprika, hell over eggene
Dette kan lages med kokt egg eller posjert egg men jeg liker slik.
P.S.
Hvis du vil lage denne ordentlig må du posjere eggene. Du kan drysse smuler av god kvalitet surdeigsbrød eller dukkah kryddermikstur på toppen for å gi et mer moderne preg.