del

Hjemmelaget falafel (lages med tørkede kikerter) med tahinisaus

Jeg synes falafel som er laget av tørkede kikerter smaker mye bedre enn de som er laget av kokte kikerter. For å lage denne oppskriften trenger du en kraftig foodprocessor. Jeg bruker min Kenwood major for dette.

 

For ca 15 stk falafel trenger du:
2.5 dl kikerter som skal bløtlegges over natten med 1/2 ts natron i 1 liter vann uten lokk på

6 stk hvitløksfed, grovhakket

1 liten eller 1/2 stor gul løk, grovhakket

1 vårløk, grovhakket

1 potte koriander

1 håndfull bladpersille

1+1/2 ts salt

1/4 ts allehende

Knivspiss cayennepepper

1 ts koriander

2 ss rå sesamfrø

2 ss hvetemel

1/4 ts natron

5 dl rapsolje til steking

Slik lager du:

Sil og tørk kikertene

Vask og tørk bladpersille og koriander godt, ellers kan du ikke forme boller

Kjør alle ingrediensene untatt sesamfrø i foodprocessor ca 1 minutt.

Hell over på et bakepapir

Dryss sesamfrø over

Hvis du har falafelform bruk den ellers gi form med hånd

Stek i varm olje til de blir gylne

Server med varmt pitabrød, tahinisaus og salat


For Tahinisaus trenger du:

1 hvitløk, knust med 1 ts salt
1.2 dl tahini

Saften fra 1/2 sitron

0.5 dl vann

En håndfull bladpersille, finhakket, kun blader

Bland alt i en bolle, du kan tilsette mer vann eller sitronsaft hvis det er nødvendig.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode