Jeg synes falafel som er laget av tørkede kikerter smaker mye bedre enn de som er laget av kokte kikerter. For å lage denne oppskriften trenger du en kraftig foodprocessor. Jeg bruker min Kenwood major for dette.
For ca 15 stk falafel trenger du:
2.5 dl kikerter som skal bløtlegges over natten med 1/2 ts natron i 1 liter vann uten lokk på
6 stk hvitløksfed, grovhakket
1 liten eller 1/2 stor gul løk, grovhakket
1 vårløk, grovhakket
1 potte koriander
1 håndfull bladpersille
1+1/2 ts salt
1/4 ts allehende
Knivspiss cayennepepper
1 ts koriander
2 ss rå sesamfrø
2 ss hvetemel
1/4 ts natron
5 dl rapsolje til steking
Slik lager du:
Sil og tørk kikertene
Vask og tørk bladpersille og koriander godt, ellers kan du ikke forme boller
Kjør alle ingrediensene untatt sesamfrø i foodprocessor ca 1 minutt.
Hell over på et bakepapir
Dryss sesamfrø over
Hvis du har falafelform bruk den ellers gi form med hånd
Stek i varm olje til de blir gylne
Server med varmt pitabrød, tahinisaus og salat
For Tahinisaus trenger du:
1 hvitløk, knust med 1 ts salt
1.2 dl tahini
Saften fra 1/2 sitron
0.5 dl vann
En håndfull bladpersille, finhakket, kun blader
Bland alt i en bolle, du kan tilsette mer vann eller sitronsaft hvis det er nødvendig.