del

Kylling kebabs

Med riktig tilbehør er kebab sunnere enn du tror, sier norske ernæringsfysiologer. Spesielt hvis du velger magert kjøtt eller kylling og marinerer selv som jeg gjør; kebab inneholder mindre salt og fett enn ferdigkjøpt.

 

Slik lager jeg kyllingkebab:

 

For 400 gram kyllingfilet eller lårfilet av kylling:

1 dl melk

1 dl rapsolje

3 hvitløk, knust med salt

1 ss tomatpuré

1/2 ts timian
Bland alle ingrediensene i en bolle.

Legg kyllingfiletene i en ziplock pose.

Hell over sausen inni posen

Bland godt og legg i fryseren 1-2 timer

Ta ut kyllingene

Skjær i veldig tynne skiver

Stek over middels varme i 3 ss rapsolje

Smak med salt, pepper, spisskumin og paprika

Server i pitabrød eller tortilla med salat, løk og tomatskiver

Eller med bulghur eller ris og løksalat siden.

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode