Med riktig tilbehør er kebab sunnere enn du tror, sier norske ernæringsfysiologer. Spesielt hvis du velger magert kjøtt eller kylling og marinerer selv som jeg gjør; kebab inneholder mindre salt og fett enn ferdigkjøpt.
Slik lager jeg kyllingkebab:
For 400 gram kyllingfilet eller lårfilet av kylling:
1 dl melk
1 dl rapsolje
3 hvitløk, knust med salt
1 ss tomatpuré
1/2 ts timian
Bland alle ingrediensene i en bolle.
Legg kyllingfiletene i en ziplock pose.
Hell over sausen inni posen
Bland godt og legg i fryseren 1-2 timer
Ta ut kyllingene
Skjær i veldig tynne skiver
Stek over middels varme i 3 ss rapsolje
Smak med salt, pepper, spisskumin og paprika
Server i pitabrød eller tortilla med salat, løk og tomatskiver
Eller med bulghur eller ris og løksalat siden.