del

 Vegan kålgryte, kapuska

by
IMG_0940

Siden vi er ofisielt i fårikål sesongen man kan finne de gode ferske norske hodekål overalt og kjempebillig!

 Ingredienser:

1 hodekål min var 900 gram, skåret i tynne skiver

1 gulløk, skåret i små biter

2 hvitløk, skåret i små biter

1 eller 2 rødchili med eller uten frø skåret i tynne skiver

3 ss oliven olje eller rapsolje

300 gram tomat fra boks

1 ss tomatpurre

4 dl kokende vann eller bulljong

1 ss granateple saus eller sitronsaft

Salt, pepper

 

I en kjele stek løk, hvitløk, rødchili med salt i olivenolje over middelsvarm.

Når løken ble gyllen og stekt tilsatt tomatpuree og rør godt for 1-2 minutter

Tilsatt tomater rør godt og la den koke for 5 minutter.

Tilsatt kål og rør godt

Tilsatt kokende vann eller buljong og la dem småkokk minst 30 minutter med lokk på.

Når kålen ferdig kokt smak med salt, pepper og sitronsaft eller granateple saus.

Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode