Jeg digger Peri peri kylling, Peri peri saus er bra for marinering men kan også serveres som saus. Jeg hørte til og med at noen liker å smøre Peri peri saus på brød også! Jeg prøvde mange forskjellige oppskrifter før, men denne var beste.
For circa 4 dl saus
1 rødløk, skallet og skåret i store biter
½ av feddene fra en hel hvitløk, skallede og skåret i store biter
5 stk rød chilli eller 1.25 dl African bird eye chili (ca 15-16 stk ), uten stilker (Jeg brukt vanlig rød chili og det gikk greit)
1 rød paprika, uten frø og skåret i store biter
2 modne tomater, skallede og skåret i store biter
2 ss olivenolje
Jus og revet skall fra 1 ½ sitron
0.75 dl rødvinseddik
1 ss sukker
½ ss salt
½ ts kvernet sort pepper
2 stk laubærblader
½ ts tørket oregano
½ ts Spansk røkt paprikapulver
Slik lager du:
Bland alle ingrediensene untatt laubærbladene i food processor og kjør til alle ingrediensene blir finhakket og miksturen blir ganske flytende.
Hell blandingen i en kjele, tilsett laubærbladene og kokk opp over middels varme.
Skru ned varmen og småkok ca 20 minutter.
Ta ut laubærbladene. Sjekk salt og pepper.
Kan oppbevares i luftett glass opp til 2 uker
For å lage peri peri kyllling:
Mariner kyllinglår eller -vinger i denne sausen minst 2 timer, eller over natten for best resultat.
Du kan grille eller steke i ovnen eller fryse for en annen gang.
Jeg varmer ovnen til 200 grader over- og undervarme og steker kyllingene ca. 30 minutter under aluminiumsfolie, og deretter ca 15-30 minutter uten folie i varmluft.
Great, thanks!
You are welcome! I am glad to hear you like it!
Hei. Hva serverer men til peri peri kylling?? Kristin
Hei Kristin, peri peri kylling kan serveres med kokt ris, ovnsbakte potetbåter, grytebønner , grillet mais og en enkel grønnsalat. Jeg liker å servere med alt dette ved siden slik at alle kan finne noe de liker Jeg håper du liker oppskriften, ha en god kveld.