del

Peri Peri Saus for kylling

Jeg digger Peri peri kylling, Peri peri saus er bra for marinering men kan også serveres som saus. Jeg hørte til og med at noen liker å smøre Peri peri saus på brød også! Jeg prøvde mange forskjellige oppskrifter før, men denne var beste.
For circa 4 dl saus

1 rødløk, skallet og skåret i store biter

½ av feddene fra en hel hvitløk, skallede og skåret i store biter

5 stk rød chilli  eller 1.25 dl African bird eye chili (ca 15-16 stk ), uten stilker (Jeg brukt vanlig rød chili og det gikk greit)

1 rød paprika, uten frø og skåret i store biter

2 modne tomater, skallede og skåret i store biter

2 ss olivenolje

Jus og revet skall fra 1 ½ sitron

0.75 dl rødvinseddik

1 ss sukker

½ ss salt

½ ts kvernet sort pepper

2 stk laubærblader

½ ts tørket oregano

½ ts Spansk røkt paprikapulver

Slik lager du:

Bland alle ingrediensene untatt laubærbladene i food processor og kjør til alle ingrediensene blir finhakket og miksturen blir ganske flytende.

Hell blandingen i en kjele, tilsett laubærbladene og kokk opp over middels varme.

Skru ned varmen og småkok ca 20 minutter.

Ta ut laubærbladene. Sjekk salt og pepper.

Kan oppbevares i luftett glass opp til 2 uker

For å lage peri peri kyllling:

Mariner kyllinglår eller -vinger i denne sausen minst 2 timer, eller over natten for best resultat.

Du kan grille eller steke i ovnen eller fryse for en annen gang.

Jeg varmer ovnen til 200 grader over- og undervarme og steker kyllingene ca. 30 minutter under aluminiumsfolie, og deretter ca 15-30 minutter uten folie i varmluft.

 

Print Friendly

Related Posts

  1. Svar

    Great, thanks!

    1. Svar

      You are welcome! I am glad to hear you like it!

    • Kristin
    • august 7, 2017
    Svar

    Hei. Hva serverer men til peri peri kylling?? Kristin

      • Professorfrue
      • august 7, 2017
      Svar

      Hei Kristin, peri peri kylling kan serveres med kokt ris, ovnsbakte potetbåter, grytebønner , grillet mais og en enkel grønnsalat. Jeg liker å servere med alt dette ved siden slik at alle kan finne noe de liker Jeg håper du liker oppskriften, ha en god kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode