Lahmacun er en slags fast food som er veldig populær i hele midtøsten. Den ligner veldig på pizza og varierer fra by til by. Jeg lager med Gaziantep vri. Gaziantep er en by som ligger i sørøst Tyrkia og er del av UNESCO’s Creative Cities Network i gastronomi
Der bruker de fersk hvitløk i steden for løk i lahmacun kjøttmiksturen og jeg likte det utrolig godt da jeg var der. Jeg bruker 400 gr lammekjøttdeig og fryser det som bli til overs av miksturen for en annen dag. Det går helt fint. Oppskriften gir nok kjøtt til 8-10 tortilla eller en xxl pizzadeig.
Du trenger:
400 gr lammekjøttdeig (anbefales men det går an å bruke storfekjøttdeig eller en blanding)
1 gul løk eller en hel fersk hvitløksfedd, skallede
2-3 grønne tyrkiske pepper eller 1 grønn paprika, uten frø, i små biter
1 ss pepperpuré eller tomatpuré
1 håndfull bladpersille, kun blader
1 stor moden tomat, uten skall, i småbiter
1/2 ts salt
Nykvernet sort pepper
Kjør alle grønnsakene i blender til de blir veldig små
I en bolle bland grønnsaksmiksturen med kjøttdeig, tomatpuré, salt og pepper
Med hjelp av spiseskje smør kjøttmiksturen på pizzadeig eller tortilla
Stek tortillas i varm ovn på 180 grader over- og undervarme til utkantene blir gyllene, ca 5 minutter
Hvis du bruker pizzadeig stek ved 220 grader med over- og undervarme i 12-15 minutter
Man kan lage deigen selv men jeg har ikke tid til det ☺️
Server med løkskiver, persilleblader og sitron eventuelt løksalat med sumak https://professorfrue.no/2016/10/22/loksalat-med-sumak-zerzevat/
😋