del

Sellerirotgryte / -suppe 

Liker dere sellerirot? Jeg liker det veldig godt. Nå er det sesongen og vi får nydelige, ferske, kjempestore bunter av sellerirot for en billig penge. Den kan brukes til mange forskjellige ting. Jeg skal dele alle de rettene man kan lage med sellerirot. Jeg begynner med min mors sellerirotgryte med appelsinsaft. Denne retten kan spises kald, lunken eller varm som suppe. Den smaker ekstra godt dagen etter.

For 4 porsjoner trenger du:

3 ss olivenolje

1 gul løk, finhakket

1 hvitløk, finhakket

2 stk sellerirot, skrellet og skåret i små biter

3 stk gulsoter, skrellet og skåret i tynne skiver

2 stk poteter, skrellet og skåret i små biter

Saften fra 1 appelsin

En håndfull  finhakkede blader fra sellerirot

7.5 dl kokende vann

Salt, nykvernet hvit pepper

 

Stek løk og hvitløk i olje med litt salt over middels varme i ca. 5 minutter til de blir mykne

Tilsett sellerirot, potet- og gulrotbitene og rør godt

Stek ca. 5 minutter og tilsatt kokende vann og bladene

Skru ned varmen, la det småkoke 20-30 minutter til grønnsakene blir myke.

Tilsett saften fra appelsin og vent til den koker igjen

Ta av varmen, smak til med salt og hvitepepper

Server lunken eller kald som du vil

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode