Liker dere sellerirot? Jeg liker det veldig godt. Nå er det sesongen og vi får nydelige, ferske, kjempestore bunter av sellerirot for en billig penge. Den kan brukes til mange forskjellige ting. Jeg skal dele alle de rettene man kan lage med sellerirot. Jeg begynner med min mors sellerirotgryte med appelsinsaft. Denne retten kan spises kald, lunken eller varm som suppe. Den smaker ekstra godt dagen etter.
For 4 porsjoner trenger du:
3 ss olivenolje
1 gul løk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
2 stk sellerirot, skrellet og skåret i små biter
3 stk gulsoter, skrellet og skåret i tynne skiver
2 stk poteter, skrellet og skåret i små biter
Saften fra 1 appelsin
En håndfull finhakkede blader fra sellerirot
7.5 dl kokende vann
Salt, nykvernet hvit pepper
Stek løk og hvitløk i olje med litt salt over middels varme i ca. 5 minutter til de blir mykne
Tilsett sellerirot, potet- og gulrotbitene og rør godt
Stek ca. 5 minutter og tilsatt kokende vann og bladene
Skru ned varmen, la det småkoke 20-30 minutter til grønnsakene blir myke.
Tilsett saften fra appelsin og vent til den koker igjen
Ta av varmen, smak til med salt og hvitepepper
Server lunken eller kald som du vil