del

Chimichurri

by
img_1080

Chimichurri er min favoritt saus som serveres med biff. Når jeg spurte en Argentinsk venn om hvis han har familie oppskrift eller noe anbefalinger om chimichurri, svaret hans overrasket meg veldig. Han sa at hvis kjøtt er god man spiser den uten sauce. I tillegg chimichurri var en sause kun lages og serveres i restauranger for å ‘pynte’ kjøttet som er ikke alle beste kvalitet. Da jeg serverer denne sausen med bankekjøtt.IMG_8701

For å lage nok til 4 personer trenger du:

3 dl bladpersille, uten stilker, finhakket

3 hvitløksfed, finhakket

1 vårløk, finhakket

2 ss ferske oregano blader ellers 2 ts tørkede oregano ( jeg bruker fifty fifty)

1.25 dl olivenolje

2 ss sherry eddik, rødvineddik eller hvitvinseddik

1 ss sitronsaft

1 ts salt

En knivspiss chiliflak

Nykvernet sort pepper

Bland alle ingrediensene godt, du kan bare kjøre alt i kjøkkenmaskin og deretter tilsett olivenolje. Jeg bruker denne sausen med grønne bønner også.

Kan oppbevares i kjøleskap 1-2dag

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Professorfrue
Close Cookmode