Denne retten er inspirert av en klassiker fra det tyrkiske kjøkkenet. Jeg lager den ikke ofte siden den er en litt spesielt rett, men den er ganske lett å lage. Hvis du lager langtidsstekt lammeskank passer denne risen perfekt!
For 4 personer
Du trenger
400 gram jasmin ris
2 ss skallede mandler
1 ss pinnekjerner
1 ss korinter eller rosiner
200 gram lammelever, i små biter ( du kan bruke lammekjøtt fra lår i stedet ellers kan sløyfes helt)
1 gul løk
Salt, pepper, allehende
3 ss smør og 1 ss olivenolje
Stek pinnekjerner og mandler i smør til de blir gyllen, rør ofte
Ta dem ut sett siden
Tilsatt 1 ss og stek løk
Når løken blir myk tilsett lever/ lammekjøtt bitene
Stek til leverne/kjøttet til de blir ferdigstekte
Tilsett risen, sort pepper og allehånde rør 1-2 minutter
Tilsatt buljong eller vann forsiktig, kjekk salt
La den koke
Ha lokk på, skru ned varmen kok ca 15 minutter til det blir ingen vann igjen i kjelen
Legg en ren kjøkkenhåndkle under lokken la risen hvile minst 5 minutter før du serverer