del

Krydret ris pilaff

Denne retten er inspirert av en klassiker fra det tyrkiske kjøkkenet. Jeg lager den ikke ofte siden den er en litt spesielt rett, men den er ganske lett å lage. Hvis du lager langtidsstekt lammeskank passer denne risen perfekt!

For 4 personer

Du trenger

400 gram jasmin ris

2 ss skallede mandler

1 ss pinnekjerner

1 ss korinter eller rosiner

200 gram lammelever, i små biter ( du kan bruke lammekjøtt  fra lår i stedet ellers kan sløyfes helt)

1 gul løk

Salt, pepper, allehende

3 ss smør og  1 ss olivenolje

Stek pinnekjerner og mandler i smør til de blir gyllen, rør ofte

Ta dem ut sett siden

Tilsatt 1 ss og stek løk

Når løken blir myk tilsett lever/ lammekjøtt bitene

Stek til leverne/kjøttet til de blir ferdigstekte

Tilsett risen, sort pepper og allehånde rør 1-2 minutter

Tilsatt buljong eller vann forsiktig, kjekk salt

La den koke

Ha lokk på, skru ned varmen kok ca 15 minutter til det blir ingen vann igjen i kjelen

Legg en ren kjøkkenhåndkle under lokken la risen hvile minst 5 minutter før du serverer

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode