share

Adana Kebab

by
img_3903

Adana er en storby i Sør-Tyrkia ved middelhavskysten. Byen er kjent for sine varme sommere og deilige kebabretter. Kebabkokkene bruker spesielle deler av dyrene (lammelår, lammelever, kalvebryst, lammefett osv.)  i forskjellige mengder for å lage forskjellige typer kebabretter. Kebabspydene stekes på kullgrill. Som tilbehør får man godt tynt brød og ferske grønne salattyper som er vanskelig å få tak i her. Jeg mener at man får aldri det samme når man lager kebab hjemme, men de smaker jo godt og sunt! Jeg lager Adana kebab med vanlig kjøttdeig og hvis jeg får tak i lammekjøttdeig bruker jeg fifty fifty. 

For å lage 6-8 stk kebab for 3-4 personer trenger du:

400 gr lammekjøttdeig + 400 kjøttdeig av storfe ( du kan bruke kun kjøttdeig av storfe hvis du vil )

1 løk, finhakket

1 rødchili, finhakket eller 1 ts tyrkisk pepperpuré

2 hvitløksfed, knust med 1/2 ts salt

En håndfull bladpersille, kun blader, finhakket

1 ts paprikapulver

1 ts sumak

1/2 ts salt

Nykvernet sort pepper
For servering:

Pitabrød, hele grillede tomater, grillede tyrkisk pepper (sivri) , sumak og løksalat https://www.professorfrue.no/2016/10/22/loksalat-med-sumak-zerzevat/ og sitronbåter

Slik lager du:

Ta ut kjøttdeig fra kjøleskapet en time før slik at den blir romtemperert

Bland og kna alle ingrediensene godt (jeg bruker engangshansker)

Hvis du har brede Adana type metalspyd, bruk dem, ellers lag 6 tykke og lange kebab

Det kan være vanskelig å legge kjøttdeig på spydene. Se på videoen jeg har delt på facebooksiden. 

Over direkte høy varme på grillen, stek ca 4-5 minutter per side til de er ferdigstekte

Tomat og tyrkisk pepper grilles sammen med kebabene. Pass på: pepperne blir ferdige veldig fort!

Jeg liker kebaben med litt sitronsaft på.

Det er litt vanskelig å gi formen, se på videoen.


Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode