Denne enkle løksalaten er et fargerik tilbehør til grillmat, kebab eller lahmacun. Du trenger sumak for å lage salaten. Men hva er sumak? Sumak er malt sumakbær som har syrlig og sitronaktig smak. Den kan brukes blant annet i hummus eller til fisk, kylling og i salater i Levanten.
Du trenger:
2 løk med hvitt skall (de er søtere) eller rødløk,
1 ss sumak
1 håndful bladpersille, kun blader
Slik lager du:
Del løkene i to og skjer i tynne skiver,
Dra skivene fra hverandre slik at løken blir strimler
Legg skivene i en bolle med kaldtvann ca 10 minutter.
Sil og klem i hånden for å kvitte vannet
Tilsett salt og sumak og bland godt for hånd.
Tilsett bladpersille og server ved siden av grillmat eller lahmacun.
Pingback: Sandwich med tyrkiske kjøttboller- Køfte ekmek – Mat som varmer sjelen
Pingback: Krydret kjøttmikstur for pizza – Lahmacun kjøttmikstur – Mat som varmer sjelen
Pingback: Adana Kebab | Professorfrue