del

Løksalat med sumak – Zerzevat

by
img_3184

Denne enkle løksalaten er et fargerik tilbehør til grillmat, kebab eller lahmacun. Du trenger sumak for å lage salaten. Men hva er sumak?  Sumak er malt sumakbær som har syrlig og sitronaktig smak. Den kan brukes blant annet i hummus eller til fisk, kylling og i salater i Levanten.
Du trenger:

2 løk med hvitt skall (de er søtere) eller rødløk,

1 ss sumak

1 håndful bladpersille, kun blader

Slik lager du:

Del løkene i to og skjer  i tynne skiver,

Dra skivene fra hverandre slik at løken blir strimler

Legg skivene i en bolle med kaldtvann ca 10 minutter.

Sil og klem i hånden for å kvitte vannet

Tilsett salt og sumak og bland godt for hånd.

Tilsett bladpersille og server ved siden av grillmat eller lahmacun.

Kategorier:
  1. Pingback: Sandwich med tyrkiske kjøttboller- Køfte ekmek – Mat som varmer sjelen

  2. Pingback: Krydret kjøttmikstur for pizza – Lahmacun kjøttmikstur – Mat som varmer sjelen

  3. Pingback: Adana Kebab | Professorfrue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode