del

Tyrkiske røde linseboller – Mercimek køfte

by
img_7312

Vegan mat blir mer og mer populær i disse dagene. Jeg er ikke vegan sjølv men lager mange gode vegane retter ganske ofte . Vegan retter burde ikke være kjedelig.

Ingredienser:

2 dl rød split linser ( kan finnes fleste daglivære butikkene og innvandrer butikker)

1 dl tynn bulgur ( kan finnes i fleste dagligvære butikker, i invandre butikker ‘koftelik’ skriver på pakken

1/2 ts malt spisskum

1 ss tomatpurre

1/2 ss pepperpure ( bibersalcasi, hvis du liker krydderet du kan bruke sambal oelek, hvis du har ingen bare bruk tomatpuré i stedet

1 gul eller rødløk

3 ss rapsolje for å steke løk

2 dl løspakket bladpersille kun blader

Salt, pepper, paprika pulver

Slik lager du:

Først vask og skyld linsene, de er generelt skitne.

Leg dem i en kjele med 3 dl kaldt vann, tilsatt spisskum og kok uten å lukke lokken

(Oobs hvis du bruker tynne linser som delt i to kok dem i 2 dl vann i stedet)

Hvis du ser gul skum i vannet, bare fjern dem med en spiseskje

Husk at linser koker ferdig veldig rask, etter at de ble gull og ferdigkokt skru av varmen, legg sjelen siden og tilsatt bulgur og lukk lokken.

Mens vi venter linser-bulgur kjøler seg; skjer løk i små biter og stek dem i olje med salt til de blir myke og gjennomsiktige.

Tilsatt tomatpuré og pepperpure rør 2 minutter over middelsvarm.

Vask og skjer bladpersille bladene i tynne skiver.

Når linser-bulgur miksturen kjølig nok til å behandle, tilsatt stekt løk, season med salt, pepper og paprikapulver som du liker og rør godt til du får en farge homogen mikstur.Jeg bruker alltid engangshandsker for å røre miksturen og forme linserbollene.

Tilsatt bladpersille og rør igjen. Ta en valnøt størrelse miksturen og gi først rund etterpå oval form i hånden. Server med sitron skiver og paprikapulver siden eller i romano salat.

Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode