Disse vegan bulgur bollene smaker himmelsk i den syrlige tomatsausen, men dessverre er denne retten litt tidkrevende og passer ikke for hektiske hverdager. Derfor lager jeg den ikke veldig ofte, men jeg synes denne retten er ent godt helgeprosjekt. Det går an å fryse bollene før man koker dem. Da legger man bollene på et brett og fryser. Deretter fyller man dem i poser.
For circa 4 personer trenger du:
For bollene:
2.5 dl tynne bulgur (køftelik) + 2.5 dl kokende vann
2.5 dl hvetemel
1 egg
1 ss tomatpure
1 ts spisskum
1 ts salt
Nykvernet pepper
For tomatsaus:
3 ss olje
5 stk revet tomat (uten skall)
1 ss tyrkisk pepperpuré ( sambal oelek eller vanlig tomatpuré kan brukes også)
3 hvitløk
Salt, pepper
En håndfull blad persille, kun blader, finhakket
Slik lager du bollene:
Hell bulgur i en kjele med lokk, tilsett kokende vann og ha lokk på.
Etter ca 20 minutter
Bland køfteingrediensene og kna godt til du får en jevn masse
Ta små biter og rull boller i hånden
Trykk med fingerne midt på bollene
Kok bollene i kokende saltet vann ca 14 minutter til de kommer opp og er ferdige.
Slik lager du tomatsausen:
Stek hvitløk i olje over middels varme
Tilsett pepperpuré og bland
Tilsett tomatene og stek til de blir myke ca 10 minutter
Server bollene over sausen og dryss over finhakkede bladpersille