Liker dere også å bake i helgen? Jeg bakte pide brød på søndag. Enkel og godt.
Jeg laget en stor pide men du kan lage 4 stk pide med denne oppskrift.
Du trenger:
2 ts tørgjær – blandes i 0.75 dl lunken vann og ventes 10 minutter)
12.5 dl hvetemel (min kjøkkenvekt gikk i stykker så jeg gir desiliter mål)
50 gr smør, smeltet
3 dl melk, lunken
0.5 dl vann , lunken
1 ss sukker
1 ts salt
For toppen:
1 eggeplomme + 1 ss vann pisket sammen
1.5 ss rå sesamefrø
1/2 ss svartfrø (nigella sativa, çörek otu -kan sløyfes)
Sikt hvetemel i en bolle
Hel over gjær, sukker, salt, melk og vann
Kna godt til du får en myk og litt klisete deig
La den heve 45 minutter i en varm sted
Du kan dele deigen i fire og lage 4 pide eller du kan lage en stor og tykk ca 33 cm diameter pide
Du trenger ikke kjevle, bruk hendene for å lage pide lappene
Ved hjelp av baksiden av en kniv og rundt tallerken lag slike former på deigen
Visp eggeplomme med vann og smør over pide
Drys sesamefrø og svartfrø (kan sløyfes)
Stek i forvarmert ovn 190 grader over under varme ca 15-20 minutter
Pingback: Kjøtboller med yogurt og tomatsaus- Manisa kebab | Professorfrue