share

Feta dip / Girit Ezmesi

by
img_3396

Dette er signatur mezze fra restauranten Cibalikapi Balikcisi  i Istanbul. Veldig lett å lage, smaker himmelsk på ristet brød. Du kan oppbevare den i kjøleskap og servere på en grønn salat, eller hvis du sløyfer hvitløk kan den brukes som pålegg til frokost eller lunsj. Mange muligheter.

Du trenger:

250 gram fetaost (tyrkisk eller gresk)

2 ss valnøtter, finhakkede

2 ss pistasnøtter eller gresskar, finhakkede

4 stk hvitløkfed, knust med en klype salt

1 ts paprikapulver

1/2 ts timian

0.6 dl ekstrajomfru olivenolje

Grønne oliven for å pynte

Bland alle ingrediensene og tilsatt olivenolje, legg i en fat og pynt med oliven. Server med ristet brød.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:
  1. Svar

    Tusen takk og beklager sent svar. Bedre sent enn aldri 🙂 Restauranten selv bruker Ezine beyaz peyniri. Siden den er litt for salt bløtlegger de osten i lunkent vann ca 2 timer, deretter legger de osten tilbake i kjøleskapet i minst to timer før de bruker den. Siden jeg bor i Norge bruker jeg mest Tyrkisk ost ( Sut diyari piknik ciftlik peyniri) fra innvandrerbutikker. I Tyrkia kan du prøve ‘suzme peynir’ fra forskjellige leverandører som er nærmest gresk feta.

      • Vidar
      • 15/06/2016
      Svar

      Takk for svar! Jeg er nå fast kunde av Ezine beyaz peyniri hos min lokale osteforhandler. Knall til kavun også den! Skal prøve forskjellige suzme peynir også etterhvert 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode