share

Kald tomatsuppe fra Andalucia – Gazpacho Andaluz

by
IMG_7337

Jeg digger duften av solmodne tomater. Når det er varmt og sola skinner jeg bare går ut og nyter det. Ikke mye matlaging men denne suppen er klar på 5 minutter uten å bruke komfyr!

For circa 1 liter/ 4 porsjoner

1 kg modne tomater ( jeg brukt en halv kilo plomme tomater og en halv kilo klasse tomater)

1/2 grønn paprika

1/2 agurk (ca 60 gram)

1 gul / hvit løk

1 hvitløkfed

50 gr brødsmuler ( fra baguetter, kneip, loff eller giabatta er greit)

3 ss din favoritt ekstrajomfru olivenolje

3 ss hvitvinseddik ( eller etter smak)

1 ts salt

1/2 grønn eple (eller etter smak)
Vask alle grønnsakene grundig. Jeg skrelte ikke tomatene men du kan gjøre hvis du vil.

Fjern frøene og del paprika i små biter. Samme med agurk.

Skjer grønsakene i små biter (jeg delte tomatene og løken fire båter)

Legg brødsmuler, hvitløkfed, tomater, paprika, løk, agurk, eple (hvis du bruker), olivenolje og salt i en blender rør noen minutter.

Smak med salt, pepper og hvitvinseddik.

Print Friendly, PDF & Email
Categories:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode