Jeg digger duften av solmodne tomater. Når det er varmt og sola skinner jeg bare går ut og nyter det. Ikke mye matlaging men denne suppen er klar på 5 minutter uten å bruke komfyr!
For circa 1 liter/ 4 porsjoner
1 kg modne tomater ( jeg brukt en halv kilo plomme tomater og en halv kilo klasse tomater)
1/2 grønn paprika
1/2 agurk (ca 60 gram)
1 gul / hvit løk
1 hvitløkfed
50 gr brødsmuler ( fra baguetter, kneip, loff eller giabatta er greit)
3 ss din favoritt ekstrajomfru olivenolje
3 ss hvitvinseddik ( eller etter smak)
1 ts salt
1/2 grønn eple (eller etter smak)
Vask alle grønnsakene grundig. Jeg skrelte ikke tomatene men du kan gjøre hvis du vil.
Fjern frøene og del paprika i små biter. Samme med agurk.
Skjer grønsakene i små biter (jeg delte tomatene og løken fire båter)
Legg brødsmuler, hvitløkfed, tomater, paprika, løk, agurk, eple (hvis du bruker), olivenolje og salt i en blender rør noen minutter.
Smak med salt, pepper og hvitvinseddik.