Hver eneste husmor i Tyrkia lager denne kaken, denne kaken er nesten Tyrkias nasjonalkake. Du kan lage den, fryse og servere når du vil! Det er veldig praktisk egentlig. Jeg lager den med min egen vri og serverer med ganache på!
Du trenger:
For kake:
En springform ( du kan bruke hva du har, jeg bruker 18 cm fordi jeg synes kaken ser finere ut når den blir høy)
60 gram usaltet smør, smeltet
Usaltet smør for å smøre formen
1.25 dl melis
1.25dl melk
4-5 ss god kvalitet kakaopulver
06 dl finhakkede ristede haselnøtter
2-3 ss kandisert appelsinskall eller appelsin marmelade (jeg bruker hjemmelaget appelsinmarmelade men bringebærsyltetøy-mandler kombinasjonen også bra)
300 gram Petit Beurre kjeks ( jeg bruker tyrkiske merker fra innvandrerbutikker)
For ganache:
1 dl kremfløte
1 dl god kvalitet kokeskjolade
Slik lager du:
Smør formen godt og legg et lag bakepapir.
Knus kjeksene i små biter i en bolle.
Bland smør, melis,melk, kakaopulver hell over i knuste kjeksene.
Del blandingen i to.
Legg halv parten i formen i et jevnt lag med hjelp av spiseskje.
Hvis du bruker legg appelsinsyltetøy i et jevnt lag på toppen.
Dryss hasselnøttene.
Legg resten av blandingen i formen
Legg formen i fryseren minst 2 timer før du serverer.
Slik tar du ut kaken fra formen:
Løsne sidene av kaken med en kniv eller deigskrape. Legg formen på toppen av en hermetikkkboks. Åpne låsen og ta formen sakte ned slik du ser på bildene under.
Slik lager du ganache:
Varm opp kremfløte og skjolade over lav varme til det når kokepunktet. Visp hele tiden underveis.
Hell over ganachen på kaken før du serverer.