Det er ikke så vanskelig å lage disse deilige gøzlemes. Du kan velge fyll selv men jeg liker spinat og feta fyll best.
For 6 stk trenger du:
300 gram hvetemel
½ ts salt
150 ml lunkent vann (37 C)
2 ss kefirmelk, kultura, eller naturell yoghurt
Olivenolje for å pensle
Slik lager du:
Bland mel og salt
Tilsett kefirmelk, kultura, eller yoghurt
Tilsett vann sagte
Kna til du får en bolle som er ikke klissete. Jeg gjorde det for hånd; jeg brukte ikke kjøkkenmaskin siden deigen var ganske liten.
Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og begynn å lage fyll.
Spinat og feta fyll for 6 stk gøzleme:
1 gul løk, skåret i små biter
3 dl fetaost, most med gaffel (ca 200 gram)
200 gr vasket og klar spinat, hakket
3 ss olivenolje
Salt, pepper, paprika
Slik lager du:
Stek løk i oliven olje
Tilsett spinat
Bland 2-3 minutter til spinatene blir myke over middels varm
Ta til siden og tilsett feta, smak med pepper og paprika; vær forsiktig med salt fordi fetaost er ganske salt.
Kjøtt fyll for 6 stk gøzleme:
1 gul løk, skåret i små biter
3 ss olje til steking
250 gram kjøttdeig
1 snackpaprika eller tyrkisk grønn pepper, skåret i tynne skiver, frøene fjernet
En håndfull bladpersille, kun blader
½ ss tomatpure
Stek løk og pepper i olje
Tilsett kjøttdeig ved høy varme og rør
Egentlig er det nok med bare stekt løk og kjøttdeig med salt og (svart) pepper, men hvis du vil kan du tilsette de andre ingrediensene
Slik lager du gøzlemes:
Del deigen i 6 stk.
Kjevle ut leiver ca 16 cm diameter
Fyll halvparten med fyll og brett.
Stek i veldig varm stekepanne eller steketakke 2 minutter på en side. Snu og pensle med olivenolje. Stek 2 minutter og snu igjen. De er ferdige etter 2 ganger til, totalt 8 minutter steketid.