del

Salat med grønnelinser, tomat og fetaost

by
img_8177

Linser er veldig god kilde for protein og fiber spesielt viktig for de som er veganer eller vegetarianer. Jeg husker at mandager er dagen for bønner, linser eller kikerter både i hjem og på jobb. Det er lett å forstå, man kan lage gryte med dem uten å handle ferskevarer så lenge man har disse i skapet.   Etter at du kokte dem kan fryse og oppbevare opp til 6 måneder.


For 4 personer trenger du;

3 dl grønne tørre linser, vask godt i en sil til vannet blir klar

1 liten rødløk, i tynne skiver

1 hvitløksfed, knust med salt

1-2 tomater, i små biter

En håndful bladpersille, kun blader finhakket

100 gram fetaost i små biter

3 ss olivenolje

Saft fra 1/2 sitron

Salt, pepper

Kok linsene i 9 dl vannet over middelsvarme til de blir ferdikokte, det tar ca 20-25 minutter

Sil og vask linsene

I en bolle bland alle ingrediensene untatt feta biter

Pynt med fetabitene før du serverer

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode