Linser er veldig god
kilde for protein og fiber spesielt viktig for de som er veganer eller vegetarianer. Jeg husker at mandager er dagen for bønner, linser eller kikerter både i hjem og på jobb. Det er lett å forstå, man kan lage gryte med dem uten å handle ferskevarer så lenge man har disse i skapet. Etter at du kokte dem kan fryse og oppbevare opp til 6 måneder.3 dl grønne tørre linser, vask godt i en sil til vannet blir klar
1 liten rødløk, i tynne skiver
1 hvitløksfed, knust med salt
1-2 tomater, i små biter
En håndful bladpersille, kun blader finhakket
100 gram fetaost i små biter
3 ss olivenolje
Saft fra 1/2 sitron
Salt, pepper
Kok linsene i 9 dl vannet over middelsvarme til de blir ferdikokte, det tar ca 20-25 minutter
Sil og vask linsene
I en bolle bland alle ingrediensene untatt feta biter
Pynt med fetabitene før du serverer