del

Tatziki suppe med krydderurter – Sulu cacık

by
img_3864

Hei alle sammen! Altfor lenge siden sist! Tatziki-suppe med isbiter og krydderurter var en av mine favoritt sideretter fra barndommen ved middelhavskysten. Juli og august var de varmeste månedene. Da laget min mor sulu cacık og serverte det med maten hver kveld. Dette er noe av de beste man kan spise/drikke i varmen! I følge min svigermor er dette bedre enn gazpacho!

For å lage 3-4 middelstore skåler trenger du

3.5 dl tyrkisk eller gresk yoghurt

3.5 dl kaldt vann

1 hvitløksfedd, knust med salt

1 stor agurk

En håndfull dill, bladpersille og mynteblader, vasket og finhakket

Salt

Isbiter

Olivenolje og pul biber /paprikaflak for drysse å

Slik lager du

Skrell agurken stripete og splitt i to på langs. Ved hjelp av en teskje ta ut frøene og splitt agurken i to på nytt og skjær deretter i tynne skiver

I en bolle visp yoghurt, tilsett vann gradvis

Tilsett agurk, krydderurter, hvitløk

Smak til med salt

Tilsett isbitene. Jeg brukt en boks med små isbiter

Fordel dem i skåler, dryss olivenolje og paprikaflak over

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode