Hei alle sammen! Altfor lenge siden sist! Tatziki-suppe med isbiter og krydderurter var en av mine favoritt sideretter fra barndommen ved middelhavskysten. Juli og august var de varmeste månedene. Da laget min mor sulu cacık og serverte det med maten hver kveld. Dette er noe av de beste man kan spise/drikke i varmen! I følge min svigermor er dette bedre enn gazpacho!
For å lage 3-4 middelstore skåler trenger du
3.5 dl tyrkisk eller gresk yoghurt
3.5 dl kaldt vann
1 hvitløksfedd, knust med salt
1 stor agurk
En håndfull dill, bladpersille og mynteblader, vasket og finhakket
Salt
Isbiter
Olivenolje og pul biber /paprikaflak for drysse å
Slik lager du
Skrell agurken stripete og splitt i to på langs. Ved hjelp av en teskje ta ut frøene og splitt agurken i to på nytt og skjær deretter i tynne skiver
I en bolle visp yoghurt, tilsett vann gradvis
Tilsett agurk, krydderurter, hvitløk
Smak til med salt
Tilsett isbitene. Jeg brukt en boks med små isbiter
Fordel dem i skåler, dryss olivenolje og paprikaflak over