Nå kommer deilige, ferske, sprø norske brokkoli og blomkål i butikkene. De er så ferske og sprø at det er urettferdig å koke dem. Prøv dem rå! Denne salaten er veldig enkel å lage. Passer både for de som er glade i brokkoli og de som ikke liker dem i det hele tatt men prøver å finne en måte å like dem på 😉
For 4 personer:
1 stor eller 2 små brokkoli, (du kan bruke blomkål og brokkoli sammen hvis du vil)
2 ss tynn bulgur eller spiseklar kinoa (kan sløyfes)
2 hvitløksfedd
1 håndfull fersk koriander, finhakket
1 ts karve
3 ss ekst
rajomfru olivenolje
Saft fra 1/2 sitron
Salt og pepper
Slik lager du:
Hvis du skal bruke tynn bulgur ta 2 ss tørr tynn bulgur i et krus, hell over 2 ss kokende vann. Dekk med plastfilm
Vask og del brokkoli
Jeg bruker hele brokkoli, bare skreller og river de harde delene i rivjern
Begynn å skjære tynne biter av brokkoli -ca 0.5 cm
Finhakk hvitløk og koriander
I en bolle miks alle ingrediensene
Salaten passer veldig bra med grillmat, krydrete gryter osv., til og med til pølse!