del

Peri Peri Saus for kylling

by
img_2574

Jeg digger Peri peri kylling, Peri peri saus er bra for marinering men kan også serveres som saus. Jeg hørte til og med at noen liker å smøre Peri peri saus på brød også! Jeg prøvde mange forskjellige oppskrifter før, men denne var beste.
For circa 4 dl saus

1 rødløk, skallet og skåret i store biter

½ av feddene fra en hel hvitløk, skallede og skåret i store biter

5 stk rød chilli  eller 1.25 dl African bird eye chili (ca 15-16 stk ), uten stilker (Jeg brukt vanlig rød chili og det gikk greit)

1 rød paprika, uten frø og skåret i store biter

2 modne tomater, skallede og skåret i store biter

2 ss olivenolje

Jus og revet skall fra 1 ½ sitron

0.75 dl rødvinseddik

1 ss sukker

½ ss salt

½ ts kvernet sort pepper

2 stk laubærblader

½ ts tørket oregano

½ ts Spansk røkt paprikapulver

Slik lager du:

Bland alle ingrediensene untatt laubærbladene i food processor og kjør til alle ingrediensene blir finhakket og miksturen blir ganske flytende.

Hell blandingen i en kjele, tilsett laubærbladene og kokk opp over middels varme.

Skru ned varmen og småkok ca 20 minutter.

Ta ut laubærbladene. Sjekk salt og pepper.

Kan oppbevares i luftett glass opp til 2 uker

For å lage peri peri kyllling:

Mariner kyllinglår eller -vinger i denne sausen minst 2 timer, eller over natten for best resultat.

Du kan grille eller steke i ovnen eller fryse for en annen gang.

Jeg varmer ovnen til 200 grader over- og undervarme og steker kyllingene ca. 30 minutter under aluminiumsfolie, og deretter ca 15-30 minutter uten folie i varmluft.

 

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:
  1. Svar

    Great, thanks!

    1. Svar

      You are welcome! I am glad to hear you like it!

    • Kristin
    • 07/08/2017
    Svar

    Hei. Hva serverer men til peri peri kylling?? Kristin

      • Professorfrue
      • 07/08/2017
      Svar

      Hei Kristin, peri peri kylling kan serveres med kokt ris, ovnsbakte potetbåter, grytebønner , grillet mais og en enkel grønnsalat. Jeg liker å servere med alt dette ved siden slik at alle kan finne noe de liker Jeg håper du liker oppskriften, ha en god kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode