Jeg vant Mat fra Norges instagram konkurranse med denne nydelige salaten! Jeg oppdaget at jeg glemte å dele oppskriften! Her kommer den nå! Bedre sent enn aldri 😉
For 2-3 personer trenger du
1 pose vasket og klar ruccola
2 tynne eller 1 tykk aubergine, i små biter
2 tomater, i små biter
4 stk grønne tyrisk pepper eller 1 grønnpaprika, i små biter uten frø
3 hvitløksfed med skall
En håndfull ferske peppermynte eller 1 ss tørkede mynte
200 gram fetaost, i små biter
3 ss valnøttkjerner
Rapsolje til steking
For vinaigrette:
1 dl olivenolje
3 ss rødvinseddik eller balsamicoeddik
Salt og pepper
Slik lager du:
Stek aubergine og grønne pepper i olivenolje med hvitløksfedene
Legg dem på et tørkepapir for å bli kvitt fett
Bland dressingingrediensene i en bolle
Legg ruccola i et fat
Hell over halvparten av vinaigrette og bland godt
Legg stekte pepper, auberginer, hakkede tomater over ruccola
Legg på fetaost og valnøttkjerner
Hell over resten av vinaigretten
Server med nystekte baguetter ved siden av.