Det tar nesten bare 5 minutter å lage denne nydelige sausen. Den smaker mye bedre enn butikkjøpt.
For 3 dl saus du trenger:
3 skallede hvitløkfed
2 stk rød chili eller andre type sterk pepper som du ønsker
1.2 dl sukker
1.8 dl vann
0.6 dl risvineddik/klar eddik
1/2 ts salt
1ss maizanna blandet med 2 ss vann
Du kan velge fjerne en del av frøene hvis du vil ikke susen for sterk
I en kjøkkenmaskin rør hvitløk, pepper,sukker, vann, eddik og salt til en pureé og leg miksture i en sauspanne og kokk opp. Deretter skru ned varmen og småkok 5 minutter til pepperne blir myke.
Tilsatt maizanna mikstur og vent til den kokker igjen kokk 2 minutter til.
Kjøl og oppbevar i kjøleskap. Jeg vet ikke holdbaret men det kan være lenge siden den er kokt og inneholder eddik 🙂