del

Rask kimchi med norsk nykål

Siden det er fårikålsesong og nykål og hodekål er overalt og kjempebillig vil jeg dele noen oppskrifter. Hvis du ikke likte original kimchi kan jeg garantere du kommer til å like den. Det er kjempelett å lage!

 

Du trenger

1 Hodekål eller nykål (min hodekål var 900 gram)

3-4 stk vårløk, tynne skiver

1 ss sukker

0.6 dl fish sauce

0.6 dl hakket hvitløk

0.6 dl juliennekuttet gulrot

0.6 dl salt

0.8 dl Aleppo pepper, tyrkisk pul biber eller koreansk hot pepper flakes (hvis du ikke har noen av dem bruk sambal oelek)

 

Slik lager du,

Skjær hodekål i tynne skiver

I en plastikkbolle bland hodekål med salt og 2.5 dl kald vann

Bland pepper, sukker, fish sauce, hvitløk, gulrot og vårløk i en bolle

Sil hodekål, vask med kaldt vann og sil igjen
Bland hodekål og de krydrete grønnsakene godt
Fyll kimchi i en plast boks helt tett med hjelp av skje, slik at det ikke er luft i boksen
Du kan servere med en gang med ristede sesamfrø drysset over, eller du kan oppbevare i kjøleskapet.
Jeg liker å spise den nylaget med en gang og senere lager jeg kimchipannekaker med resten.
Hvis du liker Koreansk mat må du se på Maangchi sin videoer og oppskrifter. Jeg laget dette med hennes oppskrift, enkel og godt! Anbefales på det sterkeste!

Print Friendly

Related Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode