del

Aioli uten egg (Lactonesa)

by
IMG_7730

 


Jeg digger aioli men tør ikke å lage med rå egg Jeg pleide å tilsette knuste hvitløk, salt og sitronsaft i god kvalitet majones og kalle den aioli :)Denne oppskriften gir ca 3,75 dl aioli. Du kan tilsatte melk for å tynne eller tilsette olje for å tykne aioli.

Du trenger:

Stavmikser

1,25 dl helmelk

2,5 dl olje ( du kan bruke halvparten raps og halvparten olivenolje eller bare rapsolje)

1 lite hvitløksfed

Salt

Slik lager du:

Hell melken i stavmikserens glass. Hold deretter glasset på skakke og hell oljen litt etter litt på glassets innervegg slik at den renner ned og flyter på toppen av melken. Tilsett saltet og hvitløken.

Sett stavmikseren i og hold den mot glassets bunn. Start stavmikseren uten å bevege den fra glassets bunn.

Når blandingen begynner å tykne i bunnen kan du sakte bevege mikseren lenger opp slik at blandingen fortsetter å tykne.

Når alt har tyknet kan du fortynne med melk og mikse igjen hvis du synes den er for tykk, eller du kan tilsette olje og mikse igjen dersom du synes den er for tynn. Smak til med salt og hvitløk og miks igjen dersom du finner det nødvendig å tilsette noe.

Slik ser den ut på begynnelsen

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:
  1. Pingback: Patatas bravas | Professorfrue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Professorfrue
Close Cookmode