Det er ikke vanskelig å lage en ordentlig bulgur pilaff. Egentlig er det like enkelt som å koke risposer.
Her kommer noe tips og viktige ting:
-Du må bruke bulgur som er egnet for pilaff. Vanligvis er det da skrevet ‘pilavlık’ synlig på posen.
– Hvis du velger tyrkiske merker som Duru for eksempel, har de ISO og HACCP sertifikater som er også skrevet synlig på pakken. Det betyr at bulguren oppfyller strenge krav til hygiene og ikke behøver å vaskes før bruk.
-Du må alltid bruke kokende vann eller buljong, aldri kaldt vann.
-Pilaff smaker ekstra godt hvis du kan steke bulghur 1-2 minutter før du tilsetter kokende vannet.
-Generelt bruker man 2 deler buljong for 1 del bulgur.
– 1 dl bulgur er nok for en person.
For å lage pilaff med vermicelli for 2 personer du trenger:
1 dl vermicelli eller orzo pasta (kan sløyfes)
2.5 dl bulgur (pilavlik, iri pilavlik eller basbasi bulgur,)
2 ss smør+ 1 ss olivenolje
5 dl kokende vann eller buljong
Stek pasta i tørr kjele over middels varme til de blir gyllne
Tilsett smør og olivenolje, bland godt til smøret smelter
Tilsett bulgur, rør godt i 1 minutt
Ta kjelen til siden
Tilsett kokende vann. Vær forsiktig så du ikke brenner deg
Skru ned varmen og kok under lokk til vannet er kokt inn, ca 10 minutter
Ta til siden, legg et kjøkkenhåndkle under lokket og la det hvile slik 5-10 minutter
Slik pilaff har veldig mild og nøytral smak så du kan servere den med nesten alle typer hovedrett.
Pingback: Lettvint pannestekt kyllingbryst med sitron og bladpersille ~ Professorfrue