Når det var mørk og grått her i Bergen trengte jeg noe grønt og jeg laget disse pannekakene. De er veldig enkle å lage og sunne. Her serverer jeg med feta ost og aleppo pepper men smøreost og laks passer også bra. Det er mulig også servere dem søt med pisket krem, melis og jordbær, for eksempel.
For å lage 10 stk pannekaker trenger du:
2 egg
2 dl melk
2 dl vann
3 dl hvetemel
1 ss bake olivenolje eller rapsolje
1 pose 200 gram vasket og klar spinat
1/2 ts salt
1/2 potte dill ( kan sløyfes)
Olje for steking
Kjør eggene, melk, vann, olje og spinat i blender til du får en jevn mikstur
Tilsett hvetemel og kjør igjen til du får en jevn røre
Stek i panne, snu forsiktig ved hjelp av en tallerken (det kan være vanskelig)
Disse pannekakene har neutral smak og kan serveres mange forskellige måter:
– Feta ost og aleppo pepper
-Kremost og røkelaks
-Hvitløksyogurt
– Pisket krem, melis, jordbær og pistasnøtter