del

Pepperpuré dip

by
img_1898

Fikk du lyst til å lage tyrkisk mat og kjøpte et stort glass pepperpuré og nå vet ikke hva skal du gjøre med den? Prøv denne oppskriften, du kan servere med nybakte pitabrød som forrett eller smøre på brød og legge fetaost oppå som matpakke.

Tips om pepperpuré: det finnes to typer av dem, en av dem sterk (acı) mens den andre er mild (tatlı) Jeg liker den sterke. Pepperpuré passer perfekt til å marinere kyllingkjøtt for grill eller brukes i forskjellige retter, spesiel bulgurretter. Den gir veldig fin farge og spesiell smak. Glasset bør oppbevares i kjøleskap etter åpning. Hvis du tilsetter litt olje på toppen som dekker pepperpureen varer den lengre. Det går an å fryse den også. Jeg fryser av og til hvis vi reiser bort.

Denne dipen kan smøres på brød, serveres med pitabrød som forrett eller med grillet kylling eller kjøtt. 

Du trenger

3 ss pepperpuré (biber salçası, jeg bruker Öncü merke acıbiber salçası- den sterke) 

3 stk vårløk, finhakket

1 tomat, skallet og finhakket

2 hvitløk, knust med salt

2 ss granateplesaus, eller 1 ss limesaft+1/2 ts akasiehonning 

0.5 dl ekstrajomfru olivenolje

For å drysse, finhakket bladpersille eller rød basilikum

Bland alle ingrediensene i en bolle, dryss med bladpersille eller rød basilikum

Print Friendly, PDF & Email
Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Professorfrue
Close Cookmode