Det er ikke vanskelig å lage tyrkisk kaffe. Alt du trenger er god kvalitet tyrkisk kaffe ( jeg bruker Kurukahveci Mehmet Efendi som finnes i fleste innvandrer butikkene) og cezve (jeg bruker elektrisk siden det er vanskelig å få tak i noe som virker på induksjon men beste er jo kobber)
Du trenger ikke tyrkisk kaffekopper siden man kan bruke espresso kopper 😉
Disse tradisjonelle kaffekoppene er håndmalt fra Güral Porselen, kommer i en nydelig eske, perfekt gave! De er ganske rimelige hvis man kjøper online fra Güral Porselen eller vanlige kjøkken utsyr butikker utenom turist områder.
Jo lavere temperatur, jo lengre tid du bruker jo bedre blir kafeen. Det beste måten å lage er å koke kaffeen opp på kulgrillen som har ikke fyr.
Slik lager du en god tyrkisk kaffe:
Legg 2 ts tyrkisk kaffe for hver kopp og 1/2 eller 1 ts sukker ( du kan bruke mer eller mindre sukker. For 0.65 dl vann 5-6 gram kaffe er ideelt)
Tilsett iskaldt vann i cezve
Bland godt med skje
Kokk opp over lav varme
Du må være forsiktig og ikke la den koke lenge, du må ta den før boblene snur og kaffeen blir flat.
Server med lokum eller skjolade siden med kaldt vann.
Hei! Vet du hvor jeg kan få kjøpt elektrisk cezve? 🙂
Hei Stine, jeg kjøpte mine fra Tyrkia. De selger i store Migros eller nesten alle kjøkkenutstyr/hvitevare butikkene i Tyrkia. Jeg har ikke sett her i Norge, dersom jeg ser jeg sier fra